Friss topikok

adójogász-

Adózásról mindenkinek, közérthetően és világosan. www.drszeiler.hu Ezen a világon semmiről sem mondhatjuk, hogy biztos, kivéve a halált és az adót.” Benjamin Franklin

Cégátvilágítás - felkészülés az adóvizsgálatra

2011.09.21. 12:50 | adójogász- | Szólj hozzá!

Címkék: adóellenőrzés adóvizsgálat cégátvilágítás pre tax áfavizsgálat

Céget átvilágítani sokféleképpen lehet. Likviditási, költséghatékonysági vagy munkaerő gazdálkodás szempontból, esetleg cégfelvásárlás vagy összeolvadás előtt, vagy kizárólag egy esetleges vagy folyamatban lévő adóvizsgálat szempontjából.

- www.drszeiler.hu -

Miért szükséges átvilágítani a cégem?

A Pre-Tax vagy adóvizsgálatra felkészülő szolgáltatás azonban mellőzi a megrendelő számára felesleges elemzéseket, kizárólag arra helyezi a hangsúlyt, hogy a Társaság - adójogilag még el nem évült - megelőző 5 évében, egy esetleges vagy már folyamatban lévő adóvizsgálat során mi várható, a megoldások feltárásával egyetemben. A Pre-Tax átvilágítások sikerének titka minden esetben egy adójogász, adótanácsadó és egy könyvvizsgáló hathatós együttműködése. A vállalatot ugyanis kétféle szemüvegen keresztül kell vizsgálni ahhoz, hogy a megállapítások és a megoldások megfeleljenek az adóhatóság előtt.

 

Hogyan történik a PRE-TAX cégátvilágítás?     

 

Az egyik oldalról a könyvvizsgálati véleményben az ügyfél számára átláthatóvá és érthetővé tesszük a cég könyvelését, a költségek elszámolását, számviteli szempontból kerülnek áttekintésre a beruházások, az általános forgalmi adó, jövedelemadó, társasági adó, a számviteli rend, a bizonylati fegyelem, a könyvelés hiányosságai…etc. A számszerűen feltárt könyvvizsgálati eredmény minden esetben tartalmaz javaslatokat, megoldásokat és külön felhívja a figyelmet az azonnali intézkedést igénylő ügyekre.

 

A másik oldalról adójogilag vizsgáljuk a társaságot, átvilágítjuk a gazdasági társaság cégbírósági adatait, a társaság tagjait érintő személyi összefonódásokat, az árképzést, az adókapcsolatok rendezettségét, a beszerzéseket, értékesítéseket, alkalmazottakkal kapcsolatos adatokat, költségek összetételét, a személyi jellegű ráfordításokat, a tárgyi eszközök, készletek, pénzeszközök, hitelek, partner cégek, alvállalkozók, szerződések, teljesítési igazolások, offshore kapcsolatok és kölcsön ügyletek megfelelőségét…etc.

 

A vizsgálat célja minden esetben annak megállapítása, hogy a vállalat könyvelése és a bizonylatai a jelenlegi formájukban megfelelnek-e a vonatkozó számviteli és adótörvényben foglaltaknak és megállják-e a helyüket egy adóellenőrzés esetén.

Milyen előnyökkel jár?

 

·         tudom, hogy milyen hibákat követtem el, azokat hogyan javítsam ki

·         tisztában vagyok azzal, hogy mennyi lehetne az adóhatóság előtt feltárt adóhiányom, adóbírságom és a késedelmi pótlék

·         a partnercégeim közül tudom, melyikre kell jobban odafigyelnem

·         a jövőben már az útmutatásoknak megfelelően kezelem a cégem

·         több pénz maradt a cégemben, jobban tudok vállalkozni

· a cégátvilágítás költsége töredéke egy esetleges adóhatósági megállapításnak

 

Amennyiben kérdése van írjon az info@drszeiler.hu címre www.drszeiler.hu

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://adojogasz.blog.hu/api/trackback/id/tr533243217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása